Bratkartoffelen, grune bohnen mit speck und bratwurst
Voor de bratkartoffeln heb je nodig:
aardappelskerriepoeder
zout en peper
een fijngesneden uitje
boter
snijd de aardappels in blokjes doe ze in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 5 minuten. Giet af en laat even uitlekken.
Laat boter smelten in een koekenpan en bak hier in de aardappels met het uitje en de kruiden in ene kwartiertje gaar.
Voor de sperzieboontjes heb je nodig:
sperziebonenspek
snuf bonenkruid
olie en wat boter
Kook de sperziebonjen 5 minuten voor. Snijd het spek fijn en bak deze in een kookpan met wat boter en olie. Voeg de sperziebonen en het bonenkruid toe. Laat een kwartiertje met gesloten deksel(wel af en toe roeren) gaar worden.
Dit kan dus te gelijk met de aardappels gemaakt worden.
De worst moest ook een kwartier. Alles kon dus gelijk op het vuur en klaar zijn.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...