zondag 9 november 2014

Met een duits tintje

Omdat de muur  vandaag 25 jaar geleden gevallen is, een duitse maaltijd  om  in de sfeer van deze dag te blijven.

Bratkartoffelen, grune bohnen mit speck und bratwurst




Voor de bratkartoffeln heb je nodig:

aardappels
kerriepoeder
zout en peper
een fijngesneden uitje
boter

snijd de aardappels in blokjes doe ze in een pan en breng aan de kook. Kook de aardappels ongeveer 5 minuten. Giet af en laat even uitlekken.

Laat boter smelten in een koekenpan en bak hier in de aardappels met het uitje en de kruiden  in ene kwartiertje gaar.

Voor de sperzieboontjes heb je nodig:

sperziebonen
spek
snuf bonenkruid
olie  en wat boter

Kook de sperziebonjen 5 minuten voor. Snijd het spek fijn en bak deze in een kookpan met wat boter en olie. Voeg de sperziebonen en het bonenkruid toe. Laat  een kwartiertje met gesloten deksel(wel af en toe roeren) gaar worden.

Dit kan dus  te gelijk met  de aardappels gemaakt worden.

De worst moest ook een kwartier. Alles kon dus gelijk op het  vuur en klaar zijn.

Eet smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...