Ingredienten
400 gram rundergehakt2 uien
1 grote of 2 kleinere winterwortels, in blokjes snijden
2 blikjes (70 gram per stuk) tomatenpuree
6 plakjes ontbijtspek, in stukjes snijden
1 doosje champignons, in plakjes snijden
4 handjes doperwtjes
half bosje peterselie, fijnhakken
1 eetlepel tijm
2 eetlepels maizena
1 runderbouillonblokje
boter
zout en peper
mespuntje chilipoeder
scheutje melk
aardappels
nootmuskaat
Paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm een beetje melk in de magnetron en voeg dit samen met wat boter toe aan de aardappels. Stamp de aardappels tot een mooie puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm een ruime braadpan of diepe koekenpan. Bak hierin het gehakt met de spek bruin en gaar. Voeg de tomatenpuree toe, roer erdoor en verwarm even mee. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
Doe wat boter in dezelfde pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak mee. Daarna mogen de wortelblokjes en doperwtjes erbij. Voeg de maizena toe en roer tot alles is opgenomen door de ingrediƫnten in de pan.
Ondertussen de bouillon maken en de peterselie fijnhakken. Giet de bouillon toe aan de pan en vervolgens goed roeren. Voeg de tijm, peterselie, chilipoeder en zout en peper toe. Als dit alles goed warm is mag het gehakt er bij. Vermeng alles tot een mooie massa.
Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Giet het gehakt-groente mengsel in de ovenschaal en bedek het geheel met de aardappelpuree. Garneer met paprikapoeder.
Zet de ovenschotel in de oven en bak op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...