donderdag 17 september 2015

Macaroni met knapperige kip en tomatensaus




Een heerlijk bordje pasta met enkel ingrediënten die nog in huis waren. Nu heb ik een vrij uitgebreid kruidenassortiment in mijn keukenkast. In plaats van de losse kruiden kun je ook kiezen voor Italiaanse kruiden. Ik  kies liever voor de losse kruiden omdat dit net  een andere smaak geeft dan de standaard Italiaanse  kruidensmaak en ik zelf kan bepalen hoeveel ik van iets in mijn gerecht stop.

Dit recept bestaat verder uit basisingrediënten die weinig kosten en handig zijn om in voorraad te hebben.

Ingrediënten voor 1 persoon

75-100 gram maispasta (of andere pasta. net wat je in huis hebt)
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
half uitje, fijngehakt
1 kipfilet
1 ei
3 eetlepels maizena
1 klein laurierblad
1 theelepel oregano
1 ruime theelepel basilicum
mespuntje tijm
chiliflakes
zout en peper
half bouillonblokje
scheut gekookt water
Parmezaanse kaas
olijfolie

Bereiding

Hak de ui fijn en fruit deze in kookpan met  een scheutje olijfolie.  Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze vervolgens toe aan de ui. Roer even goed door.  De tomatenpuree mag er ook bij. Deze goed door de  tomaten en ui heen roeren en even laten fruiten.

Zet intussen het water voor de pasta op en kook deze zoals aangegeven op de verpakking. 

Voeg aan de tomaten en ui het volgende toe: basilicum, oregano, tijm, chiliflakes(naar smaak) het laurierblad, bouillonblokje  en een scheutje water. breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. In de tussentijd kan je  de kip bakken.

Snijd de kip in 3 of 4 stukken, in de lengte of breedte, maakt niet zoveel uit. Bestrooi met zout en peper. Breek het ei in een  diep bord of kom. Voeg de maizena  toe en roer met een garde tot een glad mengsel.  Het moet een dik klontvrij beslag worden. Is het te dun, voeg dan nog wat maizena toe.

Zet een koekenpan met een laagje olie op het vuur en laat dit heet worden. Haal de stukken kip door het beslag en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Bak eerst aan 1 kant tot dat het beslagje goed gestold is en goed bruin. Draai daarna pas om om de andere kant te bakken. 

Tip: neem een ruime pan, anders bakt de kip aan elkaar vast door het stollende beslag.

Giet de pasta af. Haal het laurierblad uit de saus en proef of er nog iets van zout en peper bij moet. Voeg vervolgens de pasta toe aan de saus en roer goed door.

Schep de pasta op een bord. Leg de kip erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas en wat oregano.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...