woensdag 9 september 2015

Preistamppot met slavink



Met vrijwel alle groente kan stamppot gemaakt worden. Zelf vind ik preistamppot lekker. Om het geheel wat meer kleur te geven koos ik deze keer voor de toevoeging van rode puntpaprika en zelfgemaakte mosterdjus voor bij de slavink. Prei kun je koken maar ook roerbakken. Dat gaat lekker snel.

Dit heb je nodig voor de preistamppot:

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

2 slavinken
2 stuks prei
1 zak diepvriesaardappelpuree(AH huismerk)
1 puntpaprika
250 ml gekookt heet water
half bouillonblokje(rund)
boter
1 volle theelepel grove mosterd(Groninger of Limburgse)
peper en zout

Bereiding

Begin met het snijden van de prei en de paprika. Om de prei makkelijk te wassen, snijd deze in de lengte open en spoel vervolgens onder de kraan het zand eruit. Snijd de prei vervolgens in ringen. De paprika gaat in blokjes. Haal de kroon en het kontje van de paprika, Snijd hem vervolgens in de lengte door. Verwijder de zaadjes en was de paprika. Snijd daarna in blokjes.

Bak de slavinken zoals aangegeven op de verpakking, in een pan met ruim boter. Zet ondertussen een kookpan klaar voor de aardappelpuree. Ontdooi de aardappelpuree met een scheut water, anders bakt het aan.

Smelt boter in een pan en voeg hier de paprikablokjes aan toe. Bak zachtjes voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de prei toe en roerbak totdat de prei zacht is. 

Als de slavinken klaar zijn, haal deze dan uit de pan. Voeg de mosterd toe aan het braadvet en roer met de garde tot de mosterd is opgenomen door  het braadvet. Voeg vervolgens het hete water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken onder af en toe roeren.

Voeg het prei-paprikamengsel toe aan de aardappelpuree en  breng op smaak met zout en peper. Desgewenst kan wat boter worden toegevoegd  voor een smeuiigere stampppot. Is de stamppot te droog? Voeg dan wat  extra heet water toe.

Serveer de stamppot met de slavink en mosterdjus.

Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...