dinsdag 10 maart 2015

linguine met gerookte kip in parmezaanse kaassaus

Een lekker receptje voor een makkelijk pastagerecht met eens geen tomatensaus maar een een zelfgemaakte saus met Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig te bereiden en kost niet veel tijd.



Ingrediƫnten ( voor 2 personen)

1 pak verse linguine
1 courgette
1 rode paprika
1 gerookte kipfilet
150 gram geraspte parmezaan + een beetje extra
een half groentebouillonblokje
2 el bloem
100ml slagroom
zout
peper
chiliflakes
halve theelepel dijon mosterd
olijfolie
kleine ui
teentje knoflook
250 ml water
1  afgestreken eetlepel fijngehakte peterselie(vers of uit de diepvries)

Bereiding

Kook het water in de waterkoker en schenk dit in een maatbeker bij het bouillonblokje.

Snijd de ui fijn en hak ook de knoflook fijn. Snijd de courgette en de paprika in blokjes en de kipfilet in dikke repen.

Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of braadpan. Fruit de ui en de knoflook voor ongeveer 5 minuten totdat deze glazig begint te zien.
Voeg de paprika en courgette toe en bak voor ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren, anders bakt het aan.

Zet het vuur laag en voeg 2 eetlepels bloem toe aan het mengsel in de pan. Roer totdat alle bloem is opgenomen door het mengsel. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe tot dat deze is opgenomen en er geen klontjes meer in de saus zitten. Voeg nu ook de room toe. Roer het geheel goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat even zachtjes pruttelen.

Zet ondertussen het water voor de pasta op en kook deze zoals aangegeven op de verpakking. Rasp ook de Parmezaanse kaas.

Voeg de geraspte kaas toe aan de saus en laat goed smelten tot alle kaas is opgenomen door de saus. voeg de kip toe en laat deze meewarmen in de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper, peterselie chiliflakes en een half theelepeltje dijon mosterd.

Doe de linguine op een bord en giet de saus erover. Maak af met wat geraspte parmezaan en wat peterselie.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...