vrijdag 13 februari 2015

Pizza zonder pizzabodem

Het is alweer een poos geleden dat ik wat aan eten gepost heb. Dat krijg je als al je tijd gaat zitten in afstuderen. In het kader van: toch lekker eten maar niet te veel moeite  hoeven doen, twee bereidingen voor pizza zonder  zelfgemaakte pizzabodem.

De afgelopen tijd heb ik drie verschillende bereidingen gemaakt van pizza met een ander soort bodem. Pizza met een bodem van tortillawraps, afbakstokbrood en bladerdeeg. De eerste twee zijn prima te doen. Die met bladerdeeg was ook best lekker maar erg machtig.


Bereiding 1: met een bodem van tortillawraps
Bereiding 2: met een bodem van stokbrood

De tomatensaus is telkens de zelfde bereiding 

Benodigdheden voor de tomatensaus

1 blik tomatenblokjes
1blikje tomatenpuree
Halve theelepel oregano
Halve theelepel suiker
Halve theelepel basilicum
1teentje knoflook
1kleine ui
Zout en peper

Pizzabeleg voorbeelden

Champignons
Ham
Salami
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Geraspte kaas
Paprika
Courgette
Ananas
Mozarella
Tomaat
enz.

Bereiding van de tomatensaus

Snijd de ui en knoflook fijn. Zet een kleine pan of steelpan op het vuur met daarin wat olijfolie. Als de olie warm is, voeg dan de ui en knoflook toe en fruit deze tot glazig.

Voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en ook de kruiden en roer goed zodat de tomatenpuree ook kan fruiten. Zo ontzuurt de tomatenpuree. Dat is lekkerder in de saus.

Doe de inhoud van het blik tomaten blokjes erbij en breng op smaak met zout, peper en desgewenst wat chilipoeder of flakes. Laat de saus 10 minuten tot een kwartiertje zachtjes koken.

De pizza beleggen

Leg de bodem naar keuze op een bakpapier op een snijplank. Zo kan je em straks makkelijk in de oven doen.

Doe de tomatensaus erop en vervolgens de kaas en daarna de ingrediƫnten naar keuze.

Bak de pizza in zo'n 10 minuten op 200 graden in een voor verwarmde oven.

Eet smakelijk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...