vrijdag 13 mei 2016

Pita met kip, rucola en frisse saus

Een pitabroodje is lekker, veelzijdig en snel klaar. Eet het als onderdeel van een maaltijd of gewoon zo. Maak er een pizza of tosti van of vul het gewoon met een aantal ingrediƫnten en een sausje. Dat laatste is wat ik er mee gemaakt heb. Een pita gevuld met lekker gekruide kipstukjes, wat rucola en een fris sausje. Een lekker gerecht voor op deze zomerse dagen en ook belangrijk, het is zo klaar.Dit recept is ook perfect met wraps.

Benodigdheden voor 2 pitabroodjes

Voor de kip
  • 1 kipfilet
  • halve theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder(3 als je geen gerookte paprikapoeder hebt)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder(optioneel, wel erg lekker)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje cayennepeper
  • 1 kneepje citroensap(uit een flesje)
  • 2 pitabroodjes
  • rucola sla
  • zout en peper
Voor het sausje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper uit de molen(zwart of wit, maakt niet uit)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 kneepje citroensap(uit een flesje)

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in plakjes van ongeveer 1 centimeter in dikte. Doe alle kruiden in een kom meng ze door elkaar en voeg de kipfilet toe. Meng met een lepel zodat alle kruiden goed over de kip verdeeld zijn. Laat de kruiden lekker in de kip trekken voor 10 tot 15 minuten. doe vervolgens een kneepje citroensap erbij en meng nogmaals door.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan, leg de kipplakjes in de pan en bak deze gaar. Verwarm ondertussen de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Doe alle ingrediƫnten voor het sausje in een bakje of kopje en roer het goed door elkaar.
  4. Snijd de pitabroodjes open en smeer het sausje erop. Leg hier de rucola op en vervolgens de kipplakjes.

Je kunt er natuurlijk nog veel meer aan kruiden, sausjes en groentes aan toevoegen. Net waar je zin in hebt. De overgebeleven saus kun je tijdens het eten gebruiken om de pita of wrap nog van wat extra saus te voorzien.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...