woensdag 4 mei 2016

Kipspiesjes met rijst, ei en doperwtjes

Dit is een lekker rijstgerecht dat niet heel veel tijd kost om te maken, je moet alleen wel even de tijd nemen voor de bereiding van de kipspiesjes. Al is het natuurlijk ook leuk om te maken. Veel van de ingrediƫnten in dit gerecht kun je vaak wel terugvinden in de voorraadkast.


Benodigdheden(voor 2 personen)

Voor de kipspiesjes:
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • sateprikkers(even in een beker water zetten voor gebruik, dan verbranden ze niet tijdens het bakken van de spiesjes)
  • zout en peper
Voor de rijst:
  • 1 blikje mais(150 gram)
  • 1 ruime hand diepvriesdoperwtjes
  • 2 eieren
  • 1 theelepel sesamolie(optioneel)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2-3 lenteuitjes, in dunne ringetjes snijden
  • scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram rijst(ongekookt gewogen)

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes(niet al te klein), en doe deze in een kom meng met de andere ingrediƫnten voor de kipspiesjes. Laat dit 10 minuten tot een kwartier staan. Zo kunnen alle smaken goed met elkaar mengen en in de kip trekken. Rijg de kipblokjes vervolgens aan de in water geweekte sateprikkers. Bewaar de marinade

Verhit een koekenpan of en bak hier de kipspiesjes in. Draai af en toe om. Overgiet tijdens het bakken de spiesjes met wat van de overgebleven marinade voor extra smaak.Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Kluts de eieren in een kom en roer hier de sesamolie en sojasaus doorheen. Verwarm de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en doe hier de rijst met de lenteuitjes, mais en doperwtjes in en roerbak dit tot het gaar is. Voeg als laatst het eimengsel toe en roer dit er goed doorheen. De rijst is klaar als het ei is gestold en goed verdeeld door de rijst zit.

Doe de rijst op een bord en leg de kipspiesjes erop.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...