dinsdag 22 maart 2016

Simpel en lekker eenpansgerecht met sperziebonen

Een eenpansgrecht is makkelijk om te maken en kost niet veel tijd. Het geeft weinig afwas en je hoeft niet op tig dingen tegelijk te letten. Het gerecht wat ik maakte bevat maar 3 basisingrediënten met daarbij wat kruiden en wat mosterd voor een beet pit. Ik vond dit experiment van wat losse ingrediënten zeer geslaagd en smakelijk.





Dit heb je nodig(voor 1 persoon)

1 varkensfiletlapje 
1 ruime hand Aardappelpartjes(uit de vriezer)
1 ruime hand Sperzieboontjes(uit de vriezer)
1 theelepel vleeskruiden
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel grove mosterd
scheutje olijfolie
klontje roomboter

De bereiding

Snijd het filetlapje in repen of plakjes en bestrooi met vleeskruiden. Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg de aardappelpartjes en de sperzieboontjes toe. Bak voor ongeveer  een minuut of 7. Wel af en toe omscheppen met een spatel. 

Doe het gekruide vlees in de pan bij de aardappelpartjes en de sperzieboontjes en bak het bruin en gaar. Voeg nu ook de mosterd, Provençaalse kruiden en het klontje roomboter toe. Roer en schep alles goed door elkaar zodat alle kruiden zich goed verdelen over het gerecht.

Doe het gerecht vervolgens op een bord en serveer direct.

Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...