maandag 19 december 2016

Spaghetti met kip in witte wijn-roomsaus

Pasta,kip en room gaan prima samen, qua groente passen wortel en courgette hier dan ook weer bij. Een lekkere zaterdagse spaghetti voorzien van witte wijn en lekkere zoute prosciutto. Het is niet moeilijk om te maken en weer eens iets anders dan spaghetti met tomatensaus en gehakt met een groentepakket. De hoeveelheid werk valt best mee en het zal je zeker smaken. Ik denk dat deze kip met saus, ook prima zal passen bij gebakken aardapppelpartjes of rijst. Een frisse salade is een mooie aanvulling voor deze rijke saus.


Ingrediƫnten(afgestemd op 1 portie)

  • 75 gram spaghetti
  • 1 kipfilet
  • 3 plakjes prosciutto
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom(ongeslagen)
  • 1 winterwortel, snijd hier een derde vanaf om te gebruiken
  • 1 courgette, snijd hier een derde vanaf om te gebruiken
  • 1 kleine sjalot
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel salie
  • 1 klein laurierblad
  • 1 theelepel maizena, aanmaken met water

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot fijn en zowel de courgette als de wortel in reepjes. Stop het allemaal in een bakje want later pas nodig. Snijd de kip in wat grotere stukken(5) en de ham in de lengte door midden. Nu heb je zes brede repen ham. Bestrooi de kip met peper en rol vervolgens in de de ham.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar. Doe tijdens het bakken ook de overgebleven reep ham erbij, bak deze kanpperig en leg op vel keukenpapier. Haal de kip uit de pan en leg op een bord en bestrooi met de helft van de salie.
  3. Fruit de sjalot in het bakvet van de kip. Voeg vervolgens de courgette en wortel toe. Roer alles goed door en blus het vervolgens af met de wijn. Laat dit even inkoken en voeg vervolgens de bouillon, de rest van de salie en het laurierblaadje toe toe. Laat dit 5 tot 10 minuten, op middelhoog vuur, zachtjes doorkoken en voeg vervolgens de slagroom toe. Als je de saus te dun vindt, voeg dan wat maizena toe om de saus te verdikken. Kook ondertussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Als de saus zo goed als klaar is, voeg de kip dan weer toe aan de saus en breng op smaak met zout, peper en evenuteel nog wat salie. Vergeet niet om het laurierblad eruit te halen. Doe vervolgens de spaghetti in de pan met saus en meng door elkaar. Maak het gereht af met de achtergehouden reep uitgebakken ham. Scheur in stukjes en strooi over het gerecht.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...