maandag 28 november 2016

Kip Hawaii met groenterijst

Een lekker gerecht met kipfilet, makkelijk te bereiden in de oven. Ik at hier groenterijst bij. Dat is makkelijk te maken en het voordeel eraan; je kunt de groenterijst makkelijk verdelen in porties en invriezen voor later gebruik.



Benodigdheden

  • 1 kipfilet
  • 1 tomaat(een kleine trostomaat)
  • 2 plakjes beenham
  • 1 schijf ananas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • een handje geraspte kaas
  • olijfolie
  • 100 gram(ongeveer 1 koffiekopje)rijst
  • 1 blikje bonduelle doperwtjes festini
  • half blokje groentebouillon
  • zout en peper
  • bakblik

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.Snijd de tomaat in plakjes en verwijder de zaadjes. Hak de tomaat en ananas fijn, snijd of scheur de ham in wat grotere stukken. Doe de ham, ananas en tomaat in een kom of bakje, voeg de oregano toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Leg de kipfilet op een plastic snijplank, bedek de kipfilet met plasticfolie en sla plat met een pan, deegroller of iets anders zwaars. Verdeel het tomaat-ananas-hammengsel over de kipfilet en bestrooi met de kaas. Doe de olijfolie op het bakblik en leg de kip erop. Bak in de oven voor 20 minuten tot de kaas mooi gesmolten is en de kip gaar. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Voor de groenterijst, doe de rijst na het koken terug in de pan en voeg het afgegoten blikje groente toe. Roer goed door. Voeg vervolgens het halve bouillonblokje, een scheutje water en wat peper toe. Proef of de smaak naar wens is.
  4. Doe de groenterijst op een bord en leg de kipfilet erbij. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...