Dit heb je nodig (afgestemd op 1 persoon)
1 gerookte kipfilet
75-100 gram penne
1 sjalot
2-3 plakjes ontbijtspek
half bakje bimi
Half bakje kruidenroomkaas
zout
peper
kookvocht van de penne
olie
De bereiding
Snijd het sjalotje en de spek fijn, hak de kontjes van de bimi en snijd de gerookte kip in plakjes. Zet ondertussen de pasta op in een pan met ruim water. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Vewarm olie in een koekenpan en fruit hier in de sjalot. Voeg de spek toe en bak mee. Bak voor een paar minuten. Doe vervolgens de bimi erbij en roerbak voor 5 minuten.
Van het bakje kruidenroomkaas voeg je ongeveer de helft van de inhoud toe aan het bimi, sjalot en spekmengsel in de koekenpan. Om er nu een sausje van te maken, voeg wat van het kookvocht van de pasta toe. Een half kopje ongeveer.(ik gebruikte een juslepel om het kookvocht uit de pan met kokende penne te halen) Mocht de saus te dik worden, dan kan je altijd nog wat meer toevoegen.
Voeg de gerookte kip toe, kook de saus even door en breng op smaak met wat zout en peper. Giet de pasta af en voeg toe aan e saus in de koekenpan. Meng goed door en leg op een bord.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...