dinsdag 21 oktober 2014

Lekker warm voor een koude herfstdag: brocollitaart met ham























Om op een druilerige herfstdag een beetje door te warmen, is een quiche of maaltijdtaart uit de oven een heerlijk gerecht.
Ik besloot om eens een brocollitaart te maken met ham en kaas.

Het recept voor deze brocollitaart is voor 2 tot 3 personen.

Ingredienten

5 plakjes bladerdeeg
150 ml slagroom
2 eieren
1 sjalot
1 stronk brocolli
ham, dikke plak (150gr)
handje geraspte kaas
zout en peper
Boter of olie


Verder nodig

beslagkom
snijplank
vergiet
garde
oven
rasp
Quichevorm of springvorm


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.  Snijd de sjalot fijn en de ham in reepjes of blokjes. Snijd de brocolli in kleine roosjes en spoel af onder de kraan.


Breek de eieren in een beslagkom, voeg de slagroom en kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Kluts met een garde tot alle ingredienten met elkaar vermengd zijn.

Vet de bakvorm in met boter of olie. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Leg de brocolli, sjalot en ham in de bakvorm en giet het ei-room mengels over dit alles heen.

Zet de taart een half uur in de oven. Kijk na dit half uur of de taart gaar is. Is de taart nog niet gaar, laat 'em dan nog wat langer in de oven staan.

Haal de taart uit de bakvorm, snijd in vier stukken en verdeel over de borden

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...