dinsdag 21 oktober 2014

Lekker warm voor een koude herfstdag: brocollitaart met ham























Om op een druilerige herfstdag een beetje door te warmen, is een quiche of maaltijdtaart uit de oven een heerlijk gerecht.
Ik besloot om eens een brocollitaart te maken met ham en kaas.

Het recept voor deze brocollitaart is voor 2 tot 3 personen.

Ingredienten

5 plakjes bladerdeeg
150 ml slagroom
2 eieren
1 sjalot
1 stronk brocolli
ham, dikke plak (150gr)
handje geraspte kaas
zout en peper
Boter of olie


Verder nodig

beslagkom
snijplank
vergiet
garde
oven
rasp
Quichevorm of springvorm


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.  Snijd de sjalot fijn en de ham in reepjes of blokjes. Snijd de brocolli in kleine roosjes en spoel af onder de kraan.


Breek de eieren in een beslagkom, voeg de slagroom en kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Kluts met een garde tot alle ingredienten met elkaar vermengd zijn.

Vet de bakvorm in met boter of olie. Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Leg de brocolli, sjalot en ham in de bakvorm en giet het ei-room mengels over dit alles heen.

Zet de taart een half uur in de oven. Kijk na dit half uur of de taart gaar is. Is de taart nog niet gaar, laat 'em dan nog wat langer in de oven staan.

Haal de taart uit de bakvorm, snijd in vier stukken en verdeel over de borden

Eet smakelijk!

woensdag 1 oktober 2014

Simpel en lekker: Pasta met gerookte kip en bimi




Vanavond at ik heerlijke pasta. Het idee  voor deze pasta schoot  in mijn hoofd terwijl ik in de supermarkt liep en eigenlijk geen idee wat ik moest eten. Voor je eentje koken is best lastig soms. Tot ik langs de gerookte kip liep in het bonusvak.  Het werd penne met gerookte kip, kruidenkaas en bimi.

Dit heb je nodig (afgestemd op 1 persoon)

1 gerookte kipfilet
75-100 gram penne
1 sjalot
2-3 plakjes ontbijtspek
half bakje bimi
Half bakje kruidenroomkaas
zout
peper
kookvocht van de penne
olie

De bereiding

Snijd het sjalotje en de spek fijn, hak de kontjes van de bimi en snijd de gerookte kip in plakjes. Zet ondertussen de pasta op in een pan met ruim water. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Vewarm olie in een koekenpan en fruit hier in de sjalot. Voeg de spek toe en bak mee. Bak voor een paar minuten. Doe vervolgens de bimi erbij en roerbak voor 5 minuten.

Van het bakje kruidenroomkaas voeg je ongeveer de helft van de inhoud toe aan het bimi, sjalot en spekmengsel in de koekenpan. Om er nu een sausje van te maken, voeg wat van het kookvocht van de pasta toe. Een half kopje ongeveer.(ik gebruikte een juslepel om het kookvocht uit de pan met kokende penne te halen) Mocht de saus te dik worden, dan kan je altijd nog wat meer toevoegen.

Voeg de gerookte kip toe, kook de saus even door en breng op smaak met wat zout en peper. Giet de pasta af en voeg toe aan e saus in de koekenpan. Meng goed door en leg op een bord.

Eet smakelijk