vrijdag 18 juli 2014

Witlofsalade

Witlof, ik vind het een lekkere groente maar niet iedereen kan witlof waarderen. Vroeger smaakte witlof bitter. Tegenwoordig is witlof veel zachter van smaak. In de winter lekker als stamppot, gewoon gekookt met of zonder papje van maizena en nootmuskaat erop en natuurlijk met ham en kaassaaus uit de oven. Nu het buiten zomer wordt en het weer tijd is voor salades, maakte ik een lekkere salade van witlof.


Dit recept is van witlofsalade is voor 2 personen

Ingredienten

3 grote stronken witlof(of 4 kleinere)
2 mandarijnen(of een blikje)
1 elstar appel
1 stukje gerookte kipfilet(ongeveer 200gr)
100 gram kaas in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel mayonnaise
1 theelepel dijonmosterd
150 ml yoghurt
zout
peper
1 eetlepel peterselie(vers of uit een potje)
citroensap(uit flesje)

Verder nodig

snijplank
mes
slakom
eetlepel
theelepel
maatbeker
vergiet

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof als deze niet mooi meer zijn. Verwijder ook het kontje. Scheur of snijd de witlof in repen. Spoel de witlof in het vergiet onder de kraan af en laat uitlekken.




Snijd de kipfilet, appel en de kaas en reepjes of blokjes. Pel de mandarijnen en maak partjes, of laat de inhoud van het blikje uitlekken.



Doe de witlof met de kipfilet, appel, kaas en manderijn in een slabak. besprenkel met wat citroensap om verkleuring van de witlof en appel tegen te gaan.


Hak de peterselie fijn, en meng dit met de mayonnaise, mosterd, yoghurt en wat zout en peper. Voeg deze dressing toe aan de andere ingredienten in de slabak. Meng door elkaar.

Ik at deze heerlijke salade met een schnitzel en gebakken aardappelpartjes.


Eetsmakelijk