woensdag 27 januari 2016

Pita met biefstuk, rucola en tomatenmayonaise

Een lekkere 1-persoons maaltijd die snel klaar is en goed te combineren valt met bijvoorbeeld soep. Ik maakte een heerlijke pita met biefstuk en rucola. Met wat ingrediënten en kruiden die ik al in voorraad had maakte ik een lekkere marinade en een sausje voor over het gerecht. Ik at dit gerecht op kerstavond met romige kippensoep.


Dit heb je nodig

1 biefstuk
2 pitabroodjes
handje rucola
3 eetlepels olijfolie
zout & peper
een paar zongedroogde tomaten(uit pot op olie)
2 theelepels Provençaalse kruiden
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels citroensap

De bereiding

Maak de marinade door de olijfolie met de Provençaalse kruiden en voeg peper en zout toe. Roer het door elkaar. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze in de marinade. Meng de biefstuk met de marinade en laat het 10-15 minuten staan. 

Maak ondertussen de tomatenmayonaise. Hak de tomaten in kleine stukjes en meng met de mayonaise en 1 theelepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Vind je de tomatenmayonaise te dik? Doe er dan een paar drupjes water bij om te verdunnen.

Verwarm de pitabroodjes in het broodrooster of in een koekenpan. Zet ondertussen ook een pan op het vuur voor de biefstuk. De biefstuk bak je als laatst. Anders wordt ie te gaar of is al koud. Dat is zonde.

Bak de biefstuk met de marinade op vrij hoog vuur. Niet te hoog anders verbrand het. Niet te zacht anders gaat het sudderen en wordt het taai.

Leg de pitabroodjes op een bord en leg hier de rucola op. Als de biefstuk gaar is, zet dan het vuur laag neem de biefstuk uit de pan en leg op de pitabroodjes met rucola. Voeg aan het bakvet in de pan 1 theelepel citroensap toe en meng door elkaar.  Giet dit naar smaak  over de biefstuk heen. 

Maak het gerecht af door wat van de tomatenmayonaise over de broodjes te doen. Direct serveren.

Eet smakelijk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...