vrijdag 5 september 2014

Cordon bleu, patatjes en doperwtjes met wortels

Een heerlijk zaterdagsmaal met zelfgemaakte cordon bleu. Ze zijn erg lekker maar ook wel machtig. In de winkel vind ik cordon bleu  eigenlijk best aan de prijzige kant. Aangezien de meeste mensen wel kaas en vaak ook ham in huis hebben, wordt het zelf maken van een cordon blue weer een stukje makkelijker. Daarom maak ik dit lekkere stukje vlees het liefst zelf. Het is misschien wat meer werk maar dat is het zeker waard.

Zelfgemaakte cordon bleu, friet en doperwtjes met worteltjes. (Met Belgische mayonnaise, jummie)






















Zo maak je zelf een cordon blue

Ingredienten (voor 1 persoon)

1 hamlapje of ongepaneerde schnitzel
1 plak ham
1 plak kaas (of een aantal plakjes als je kaas van een stuk zelf snijdt)
1 ei
bloem
paneermeel of panko
zout en peper
cocktail prikkertjes
boter of olie

Verder nodig

snijplank
koekenpan
2 borden
zware pan( voor platsslaan van vlees)
plasticfolie(voor platslaan van vlees)

Bereiding

Zet eerst vast de 2 borden klaar. In 1 bord doe je paneeermeel, in het andere bord kluts je een ei. Maak je gebruik van een hamlapje, dan moet deze eerst platgeslagen worden. Doe dit door op snijplank of het aanrecht het vlees neer te leggen tussen 2 stukken plasticfolie. Nu kun je met een zware pan of iets anders waar je goed mee kunt slaan, het vlees platmaken. Maak het vlees zo dun als een schnitzel.
Heb je in de winkel een ongepaneerde schnitzel gekocht, dan kun je het platslaan overslaan.

Peper en zout het vlees. Leg nu aan 1 kant van de vleeslap of schnitzel, de ham en de kaas. Vouw het vlees dubbel en zet vast met cocktailprikkers. Zou je dit niet doen, dan gaat het vlees open in de pan en loopt  het leeg.

Strooi wat bloem aan beiden kanten van de cordon bleu in wording. Zo blijft het ei beter plakken. Nu wentel je de cordon bleu door het ei en vervolgens door de paneermeel. Zorg dat er genoeg paneermeel aan het vlees zit.  Gewoon met je handen wat paneermeel er opstrooien en aandrukken. Schud vervolgens het overtollige paneermeel van het vlees af.

Smelt een klonttje boter of olie in een koekenpan. Bak de cordon bleu in ongeveer 15 minuten gaar. Wel af en toe omkeren.

Eetsmakelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...