donderdag 7 augustus 2014

Penne pasta met biefstuk en brocolli

Vaak kun je ingredienten die al in de koelkast of voorraadkast liggen, goed combineren om een lekkere maaltijd te kunnen maken. Toen ik laatst in de supermarkt liep en geen enkel idee had wast ik moest gaan eten,  bedacht ik mij wat ik nog in huis had: kruidenroomkaas, een diepvriesbiefstuk, penne en bosui. Alles wat ik uiteindelijk afrekende bij de kassa, was 1 stronk brocolli en een pakje schwarzwalder schinken.

Dit recept is voor 1 persoon

Ingredienten

1 stronk brocolli
75-100 gr. penne
1 diepvriesbiefstuk
1 kuipje kruidenroomkaas
1-2 bosuitjes
3 plakjes schwarzwalder schinken
kookvocht van de penne
zout
peper


Verder nodig

koekepan
kookpan
snijplank
vergiet
mes

Bereiding

























Zet een pan met water en wat zout op het vuur voor de pasta. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe.
Snijd de brocolli in roosjes, voor 1 persoon is een halve stronk genoeg. Doe de brocolli Bij de pasta in de pan en kook voor 10 minuten. Vang bij het afgieten het kookvocht op. Dit kookvocht kan straks gebruikt worden voor de pastasaus.















Snijd de biefstuk in 3 repen, bestrooi met wat peper en zout. Rol iedere reep vervolgens in een plakje schwartzwalder schinken.

Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie toe. Als de olie heet is, voeg dan de biefstuk toe met het uiteinde van de schwartzwalder schinken naar beneden anders valt het er af tijdens het bakken doordat de ham krimpt. Bak de biefstukrepen aan alle vier de kanten bruin. Voeg de gesneden bosui toe en bak even mee.














Voeg de helft van het kuipje roomkaas toe aan de koekenpan en voeg wat van het opgevangen kookvocht toe van de pasta om een saus te maken en breng aan de kook.
Voeg de brocolli toe aan de saus om even door te warmen.

Schep de penne door de saus en verwarm dit nog even mee. Leg de penne met saus op het bord en maak het af met de repen biefstuk.















Eetsmakelijk.