woensdag 28 juni 2017

Dragonkip met rijst en wortel

Lekker simpel en toch even anders, dit heerlijke gerecht met kip. Een aantal ingredienten moesten op, want zonde om weg te gooien. Ik ben maar gewoon gaan bedenken welke smaken best goed bij elkaar passen. Dragon is een kruid dat heerlijk past bij kip en ook prima combineert met mosterd en wortelen. In combinatie met wat slagroom, die zorgt voor een heerlijk sausje, vind ik dit een zeer geslaagde maaltijd. Het recept vind je hieronder.


Benodigdheden(voor 1 persoon)

  • 1 kipfilet
  • 1 kop rijst
  • 5 wortels(gewoon van een bos)
  • 1 halve eetlepel dijonmosterd
  • 1 halve eetlepel gedroogde dragon
  • 75 ml slagroom
  • 75ml kippenbouillon
  • boter en olie
  • 1 theelepel citroensap
  • zout en peper
  • fijngehakte peterselie(optioneel)
  • kopje water

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortels in plakjes en spoel deze af in een vergiet. Smelt wat boter in een koookpan en voeg vervolgens de wortelplakjes toe. Schep even goed om en voeg vervolgens een kopje water toe, of zoveel water dat de wortels onder water staan.Kook tot ze gaar zijn, maar nog wel een beetje bite hebben. Dat is wel zo lekkker.

  2. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak ook alvast de bouillon, zodat het bouillonblokje op kan lossen en zet de slagroom alvast klaar. Snijd ook de knoflookteen vast fijn.

  3. Snijd de kipfilet in 3 stukken en bestrooi met peper en zout. Smelt boter met wat olie in een koekenpan en bak de kip bruin aan beide zijden. Voeg vervolgens de bouillon, mosterd, dragon toe. Meng dit goed door elkaar tot alle mosterd is opgenomen door de bouillon. Giet daarna de slagroom erbij, roer weer goed door en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 10 onder zo nu en dan roeren zachtjes koken.

  4. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel vervolgens de rijst en wortels op een bord. Leg de kip erop en overgiet met de saus. Maak het af met wat gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je er lekker van gegeten? Laat het hier dan even weten...